De la Angajat la Antreprenor: Cum să faci un salt reușit?

Antreprenor sau Angajat !?...

Pentru unii, ideea de a deține propria afacere este foarte atrăgătoare. Pentru alții, antreprenoriatul poate părea o idee periculoasă. Adevărul este că există multe lucruri pe care le poți face pentru a te pregăti înainte de a face saltul de la angajat la antreprenor.

Mulți oameni petrec ani de zile lucrând pentru altcineva înainte de a fi suficient de curajoși să-și asume riscul de a iniția ceva pe cont propriu. La urma urmei, acest lucru a fost numit "saltul credinței", deoarece necesită curaj, asumarea de riscuri și multă credință.

Ești pregătit să faci saltul de la angajat la antreprenor? Poate?... Nu știi?...
E adevărat - nu este atât de ușor pe cât pare (din afară)... dar poate fi. Iar dacă îți dorești propria afacere, există câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare.

Dar mai întâi, iată câteva motive pentru care oamenii sunt determinați, sau își doresc, sau poate sunt constrânși de împrejurări ...

Să facă saltul de la angajat la antreprenor:

  • sunt nemulțumiți sau nesatisfăcuți la locul de muncă.
  • și-au pierdut locul de muncă sau au fost concediați
  • simt o nevoie puternică de a avansa d.p.d.v. profesional - și nu o pot face acolo unde se află - adică în poziția de angajat
  • își doresc mai multă flexibilitate în cariera lor
  • își doresc o mai mare recompensă financiară
  • își doresc mai multă libertate de desfășurare
  • își doresc o mai mare semnificație și vor să aibă un impact mai mare în societate
  • și altele de genul acesta

Indiferent care ar fi motivul pentru care și tu ai vrea ca într-o bună zi să poți face saltul de la angajat la antreprenor - te invit să parcurgem împreună câțiva pași care te vor pregăti pentru acel moment în care vei face saltul - astfel încâ să fie unul reușit!

Primii pași în antreprenoriat - Scopul unui astfelt de articol este să avem la dispoziție un timeline. Să înțelegem pașii care trebuie făcuți... pentru a genera un momentum pentru saltul pe care vrem să-l facem.

Dacă înțelegi următorii pași... și voi încerca să îi prezint cât pot de clar și de simplu... la orice oră vei știi unde te aflii în tot acest proces... și vei știi ce trebuie să faci în continuare și ce mai ai de bifat.

Mi-am propus să structurăm informația și etapele necesare pentru un salt reușit. Și mai mult - este un timeline sau o progresie a pașilor cei mai importanți pe care un angajat îi are de făcut - și la care se poate întoarce din nou și din nou - la care poate adăuga cât de multe bagaje dorește... și poate aprofunda studiul fiecărui pas cât de mult are nevoie - fără nici o grijă - deoarece sănătatea și siguranța structurii va rămâne nealterată.

Structura va rămâne în picioare.

Pasul #1 în antreprenoriat: Răstoarnă mentalitatea de angajat

Mentalitatea sau modul în care gândești joacă un rol important în determinarea rezultatelor pe care le obții în carieră și în viață. Cu alte cuvinte, tiparele de gândire pe care le ai sau le adopți în mod obișnuit determină în mare măsură rezultatul pe care îl obții.

Acuma... circumstanțele și situațiile în care te vei afla (în calitate de antreprenor) vor necesita mentalități diferite (decât cele de angajat) și trebuie să fii conștient de acest lucru dacă dorești să părăsești un loc de muncă plătit și să pornești pe cont propriu.

Din păcate, unii viitori-antreprenori nu înțeleg schimbările mentale necesare pentru a avea succes în antreprenoriat ... dar fără aceste schimbări, șansele de reușită scad dramatic.

1. În primul rând ești responsabil pentru toate deciziile - bune și mai puțin bune (să nu folosesc alt cuvânt).

Ești responsabil pentru toate. Știi... antreprenorii au o mare oportunitate de a crea ceva din nimic. Ei pot construi o afacere de la zero și cu puțină experiență (inițial). Dar este responsabilitatea antreprenorului (a ta) să iei decizii (bune) cu privire la când, ce și cum să faci.

Nu poți aștepta ca lucrurile să se întâmple (de la sine) sau să ți se spună ce să faci.
Trebuie să preiei conducerea și să faci lucrurile să se întâmple.

Și este nevoie de un anumit tip de persoană (mai exact - o persoană matură) care să înțeleagă că este responsabilă pentru toate deciziile - bune și mai puțin bune.

2. Trebuie să ai simultan - o viziune pe termen scurt și una pe termen lung.

În poziția de angajat ești în principal responsabil pentru a te asigura că ceea ce ți s-a cerut să faci, este făcut.

În calitate de antreprenor, trebuie să privești lucrurile cu un alt set deochi... care văd în viitor, și să identifici potențialele capcane sau oportunități care se pot afla după blocul vizibilului. Capcanele - pentru a le evita iar Oportunitățile - pentru a le fructifica.

Trebuie să te antrenezi ... să poți lua decizii chiar și atunci când în ecuație se află incertitudinea.
Și acest lucru presupune să accepți următorul fapt: Ceea ce faci sau nu faci în fiecare zi va avea un impact fie pozitiv, fie negativ - asupra afacerii tale și peste 1 lună, peste 1 an, peste 5 ani... și chiar mai mult.

3. Trebuie să accepți că inconfortabilul este noua ta "zonă de confort".

În calitate de angajat, ești obișnuit să gândești (mai degrabă) "în interiorul cutiuței" (inside the box) decât în afara ei...

În calitate de antreprenor, nu există nicio cutie. În calitate de antreprenor trebuie (să lucrezi) să vezi ce alții (sau angajații) nu văd, trebuie să fii dispus să testezi idei noi, să cucerești noi teritorii - pentru extinderea imperiul tău... și bineînțeles să îți asumi riscuri - dar cât mai calculate.

Aceste lucruri necesită curaj, o piele groasă și reziliență. - capacitatea de a continua în ciuda respingerii, a scepticismului și a lipsurilor.

4. Învățarea este o călătorie continuă.

În calitate de angajat, ai o descriere a postului, care de regulă necesită un set de competențe specifice... adică trebuie să știi să faci un singur lucru și să-l faci bine. A fi antreprenor implică învățarea sau dobândirea mai multor abilități noi.

Aici ar putea fi vorba de a învăța cum să faci un simplu plan de afaceri, poate să înveți cum să atragi și să convingi investitori, sau cum să îți comercializezi ideile - cum să faci marketing, cum să îți pregătești o prezentare eficientă sau cum să utilizezi diferite aplicații / software-uri pe care nu le cunoști în prezent.

Cu alte cuvinte... în antreprenoriat... ceea ce trebuie făcut pentru a avea succes, trebuie făcut - nu există loc pentru scuze.

5. Cifrele nu mint.

Trebuie să știi în permanență încotro se îndreaptă afacerea ta. Iar cel mai bun mod de a știi cât de bine te descurci este să folosești cifrele - pentru că acestea pot face diferența între o afacere profitabilă și una dezastruoasă din punct de vedere financiar.

Pentru majoritatea angajaților este suficient să știe ce intră și ce pleacă din buzunar. Dar... În calitate de antreprenor, ar fi bine să înveți să iubești cifrele, deoarece fluxul de numerar (cash flow-ul) este ceea ce te va menține - sau te va scoate din afaceri.

În cele din urmă, vânzările, costurile, pierderile și profiturile sunt cele care îți vor oferi fie nopți nedormite, fie un stil de viață de invidiat. Așa că înțelegerea ciferelor din afacerea ta este ca o lumină călăuzitoare - fără de care nu poți naviga în siguranță. You gotta know the numbers!

6. Iubește-ți afacerea, dar fii obiectiv.

În calitate de angajat, poți continua să faci ceva ce nu-ți place doar pentru a-ți păstra locul de muncă și salariul.

Însă în calitate de antreprenor, e de preferat să îți iubești afacerea, să iubești ceea ce faci - pentru că va trebui să depui un efort considerabil și va trebui să faci unele sacrificii. Dacă ceea ce faci nu te încântă... îți va fi foarte greu să găsești motivația necesară pentru a lansa și a construi o afacere profitabilă.

Antreprenoriatul este mai mult decât un loc de muncă, așa că nu trebuie să lucrezi la afacerea ta (ca la locul de muncă) - Evită să cazi în capcana de a gândi și de a acționa ca un angajat în propria ta afacere.

Sugestia mea este să plănuiești... să îți construiești o afacere în jurul domeniului de activitate care te pasionează și în jurul scopului tău. 

7. Începe.

Știi cei mai mulți oameni subestimează timpul necesar pentru a face saltul sau tranziția către antreprenoriat, așa că este indicat să începi să lucrezi la schimbarea mentalității cât timp ești încă angajat... poate chiar să înființezi o afacere pe care să o dezvolți în paralel.

Acest lucru îți oferă posibilitatea de a-ți dezvolta abilități și de a acumula experiență, bucurându-te în același timp de plasa de siguranță a unui salariu, - lucru la care, la un moment dat - dacă decizi să îți dezvolți afacerea - va trebui să renunți.

Pasul #2 în antreprenoriat: Identifică și propune

Identifică ideea de afacere pe care vrei să o transformi în realitate.

În calitate de antreprenor, sarcina ta este să înțelegi problemele și nevoile clienților tăi (sau a potențialilor clienți) și să le rezolvi - să le împlinești. Simplu, nu?... Cu toate astea, pentru a face bine acest lucru, trebuie mai întâi să găsești o nișă cu potențial de profit financiar. De fapt... mai degrabă e vorba de a identifica o nișă decât de a găsi una.

Iar punctul de pornire ... poate începe prin a-ți adresa câteva întrebări:

  • Care sunt pasiunile și interesele mele principale?
  • Ce abilități am dezvoltat de-a lungul anilor?
  • Ce cunoștințe am dobândit?
  • Ce provocări am depășit?
  • Ce ar spune alții că fac foarte bine?
  • În ce domenii îmi cer alți oameni sfatul?
  • Pentru ce mă complimentează /sau îmi fac complimente oamenii?
  • Ce activitate pot face ore în șir... în care pierd noțiunea timpului?
  • Ce mă entuziasmează?
  • Ce aș face dacă banii nu ar fi un factor important și aș ști că nu pot da greș?

Stop - înainte să te dezarmezi singur - consideră cuvintele pe care ți le spun acum.

Omenirea este într-o continuă transformare.

Chiar dacă unele cariere, unele industrii sau unele modalități de a face lucrurile dispar în timp ce noi suntem aici - oamenii vor continua să aibă nevoi, vor continua să aibă provocări, vor continua să aibă probleme, vor continua să aibă dorințe și vor continua să aibă aspirații - iar datoria ta în calitate de antreprenor este să identifici o astfel de problemă și să le ieși în cale cu o soluție - o soluție atât de tare încât să fie dispuși să plătească pentru ea. 

Și de dorit ar fi să identifici o nișă care are un potențial ridicat de a face bani... mucho dineros.

Dar cel mai important... e să ții cont de modul în care afacerea se împletește cu celelalte aspecte ale vieții.

E tragic să te străduiești să rezolvi o problemă pe plan profesional... și să creezi una mai mare pe plan personal sau emoțional... sunt prea multe exemple ca să mai adaugi și povestea ta la numărul lor.

Apoi: Găsește-ți propunerea de valoare unică. UVP - Unique Value Proposition

Înaite de a face primul pas practic în lumea antreprenorială îți sugerez să acorzi atenție și timp de gândire propunerii tale unice. Unique Value Proposition. UVP.
Prea mulți se apucă de treabă fără să dezvolte afacerea dintr-un punct care poate reprezenta unul din cele mai importante avantaje. Unicitatea.

O propunere de valoare... de extra-valoare. Un UVP este ceea ce te diferențiază de concurență (și de dorit e să o facă în mod pozitiv). Vrei să fii unic în mod pozitiv! Da, pozitiv!

UVP-ul este promisiunea pe care o faci potențialilor clienți atunci când aceștia compară opțiunile care există pe piață. Surpriză: Nu ești singurul din lume care dorește să facă o afacere.

Cu alte cuvinte. Trebuie să comunici oamenilor sau clienților argumentele intemeiate care să răspundă la întrebarea DE CE? sau întrebărilor de acest gen:

  • De ce să cumpăr de la tine?
  • De ce să fac afaceri cu tine?
  • De ce să folosesc produsul tău?
  • De ce să apelez la serviciile tale?

Și fă legătura între avantajele produsului tău (sau a serviciului) și problemele clienților

Pentru a te asigura că propunerea ta de extra-valoare își va atinge obiectivul, compune o listă de probleme cu care se confruntă potențialii tăi clienți... și ia în considerare doar pe cele care au legătură cu produsul tău.

Prioritizează importanța problemelor clienților și conectează-le cu beneficiile produsului sau serviciului tău. Concentrează-te pe cele mai importante probleme cu care se confruntă potențialii tăi cumpărători. Acest pas este esențial pentru a putea comunica propunerea de extra-valoare într-un mod corespunzător și eficient.

Ține cont de faptul că clienții tăi vor să audă cum produsul sau serviciile tale... le rezolvă problema și nu o listă de caracteristici.  Pe ei nu-i interesează că tu faci profit sau nu. Pe ei îi interesează să-și rezolve problema sau să-și împlinească nevoia.

Pasul #3 în antreprenoriat: Învață activ

Strategia #1 de dobândire a competențelor este învățarea activă.

Știi... atunci când ne luăm timp... să ne adresăm întrebări și să ne și răspundem... conștientizăm că nu sunt prea multe lucruri la care suntem foarte buni... poate pentru că mult timp nu am avut dorința și motivația de a investi în noi, sau în abilitățile noastre.

Dar în calitate de antreprenor, va trebui să înveți un set complet nou de competențe. Pentru asta, îți recomand să adopți o abordare de învățare - activă - care înseamnă, de fapt, să înveți prin practică. Sau punerea în practică a ceea ce înveți - imediat.

Această abordare te va ajuta să și execuți în timp ce înveți - spus în alte cuvinte să faci lucrurile să se întâmple - dezvoltându-ți în același timp și competențele...

Spre deosebire de învățarea pasivă, pe care o învățăm la școală și care, să recunoaștem, nu este cea mai eficientă... că pe când vrei să aplici ce ai învățat, nu prea îți mai aduci aminte ce ai învățat... învățarea activă este o chestie de genul "hands-on" și te va duce acolo unde dorești să ajungi mult mai repede.

Un bun exemplu sau o mare binecuvântare pe care am avut-o în viață a fost nevoia... care m-a înpins de la spate... și m-a forțat să învăț și să pun în practică cât mai repede posibil... ceea ce învățam.

Poate te gândești: Apăi... nevoia asta numa binecuvântare n-o poți numi... Cum să faci dacă pur și simplu nu ai cu ce? Tu crezi că eu nu aș face?... pentru tine îi ușor să vorbești... că tu ai... și acuma normal că poți vorbi despre binecuvântări...  

Și îți răspund: Să știi că pentru mulți ani nu am avut și nu am știut cum - dar exact nevoile astea m-au determinat să îmi croiesc o altă soartă - pt. că nu am vrut să-mi trăiesc toată viața cu nu pot , n-am cum și n-am cu ce - Și da acuma le văd ca fiind binecuvântări - pentru că sincer... fără nevoile și lipsurile de care am avut parte în viață - nu știu dacă aș fi avut motivația și determinarea și drive-ul de a pune umărul la treabă.

Așa că... după ce ai identificat nișa în care dorești să dezvolți o afacere și ți-ai făcut o idee despre extra-valoarea unică pe care vrei să o aduci pe piață - fă o listă cu principalele competențe pe care trebuie să le dobândești sau să le dezvolți și mai mult.

Acuma știu că ... sunt persoane care îți vor spune... că nu e nevoie să înveți mai nimic... că doar vrei să delegi - așa crești, așa scalezi. Și da e adevărat - în parte.

Chiar dacă ai de gând să delegi majoritatea tascurilor - din experiență îți recomand să te familiarizezi (și încă bine) cu toate aspectele și domeniile care îți afectează afacerea (într-un fel sau altul).

Începând de la partea juridică, la marketing, vânzări, finanțe, relații cu angajații, tehnologie, echipament... totul.

De ce? Pentru că doar în acest fel vei putea să delegi eficient - și să știi că munca prestată de cei cărora ai delegat anumite activități - se face într-un mod eficient.

Și cel mai important - ca proprietar de afacere, TU ești cel care este responsabil de toate chestiile care se întâmplă în afacere. Fie bune fie mai puțin bune.

Pasul #4 în antreprenoriat: Fă un MVP

Mai întâi ai nevoie de un un MVP - Produs Minim Viabil

Următorul pas pe care e foarte indicat să-l faci, după ce consideri că ai identificat nișa în care dorești să îți dezvolți afacerea, este să îți testezi idea.

Pentru că cine dorește să investească bani, energie și timp - doar ca să afle că tot efortul a fost în zadar? Nimeni. No, vezi? de aia e bine să îți testezi idea... și să o faci înainte să te dedici 100% la noul tău proiect sau să renunți la poziția de angajat. 

Scopul tău ar trebui să fie să îți validezi ideea cât mai repede posibil, astfel încât să poți investi timp și resurse în dezvoltarea (a) unui serviciu sau unui produs real și tangibil - bazat pe dovada că într-adevăr există o cerință pentru ceea ce ai tu de oferit.

So, începe cu crearea unui Produs Minim Viabil - MVP (Minimum Viable Product) ...

Viabil înseamnă - Ceva care prezintă condiţiile sau calitățile necesare pentru a dura, pentru a se menţine, sau pentru a se dezvolta. 

Un MVP este o unealtă sau o strategie pe care o poți folosi pentru a testa o idee sau un produs - și care generează un oarecare feedback din partea potențialilor clienți... și posibil și un profit atât de binevenit mai ales la început de drum.

La ce te ajută feedback-ul? Păi te ajută să decizi dacă se merită să continui cu dezvoltarea produsului, sau nu se merită.

În felul acesta te poți proteja de o eventuală aventură antreprenorială - care ar putea rezulta într-o mare pierdere de bani, de timp și energie. Pierderi pe care nimeni nu și le dorește.

Un MVP poate fi un prototip funcțional al produsului (unul cât de simplu sau cât de basic), și poate fi chiar un video sau o pagină web care oferă explicații despre produs sau serviciu...

Scopul este de a colecta feedback de la utilizatori și de a înțelege dacă ideea ta de afacere este interesantă pentru ei.

Când prezinți un MVP vrei să te faci înțeles. Potențialii clienți nu cunosc ce tu cunoști și nu au aceași relație cu ideea sau produsul tău. Asigură-te că ai un mesaj relevant și explicit astfel încât să nu trebuiască să ghicească despre ce e vorba.

Și pentru a înțelege și mai bine despre ce aspecte sunt necesare într-un MVP bine făcut... haide să ne uităm împreună la Dropbox... și la MVP-ul lor inițial.

Exemplu de MVP - un video care explică ce și cum. 
Această abordare este importantă în mod special atunci când dorești să dezvolți un produs (sau un serviciu) nou... care nu mai există pe piață.

În cazul produselor sau servicilor asemănătoare îți recomand să te concentrezi mai mult pe aspectul de diferențiere și de îmbunătățire a produsului... pentru că deja există o audiență care consumă produse asemănătoare. Deci, în astfel de cazuri preocuparea ta ar trebui să fie îndreptată înspre - cum pot oferi același serviciu dar mult mai bine decât x sau y. Sau ce pot oferi în plus, mai rapid sau mai ușor - într-un cuvânt - mai convenient pentru client?

Iar cea de-a 3-a opțiune este să alegi un produs deja existent și dezvoltat... pe care să-l promovezi în parteneriat cu Compania care îl produce. Cel mai lucrativ exemplu ar fi Network Marketing - asta am ales eu pentru mine și familia noastră - deoarece ni se potrivește cel mai bine... și aș mai putea menționa aici Marketing-ul Afiliat.

Pasul #5 în antreprenoriat: Găsește-ți clienții

Imediat după ce ai creat un MVP (și chiar în același timp)... e bine să te gândești la a construi o audiență care să fie interesată și dispusă să testeze (și ulterior... pe termen lung să consume) produsul... sau să folosească serviciul pe care îl ai de oferit.

Îți recomand să o faci cât mai devreme posibil... și să nu aștepți până ai toate lucrurile puse la punct... pentru că dacă aștepți... pierzi timp valoros.

Deci... în acest proces e bine să te gândești la cât mai multe aspecte practice legate de audiența ta (sau potențialii tăi clienți).

Mă întorc puțin la produsul tău - pentru că două lucruri trebuie să-ți fie foarte clare - de la început:

  • Ce face produsul tău?
  • Pentru cine este produsul tău?

Adică.... Ce problemă rezolvă produsul meu? Ce nevoie împlinește produsul meu? În ce mod ușurează viața clientului? Sub ce formă îl ajută pe client? ș.a.m.d.

Și foarte important... pentru construirea unei audiențe care să aprecieze soluția ta... trebuie să îți poți răspunde la întrebările: 

  • Cine sunt ei? Cine sunt acei oameni care caută în mod activ o soluție la problema pe care produsul meu o rezolvă?
  • Unde își petrec timpul?
  • Cum ajung la ei?
  • Ce trebuie să fac să le câștig încrederea?
  • Cum trebuie să le vorbesc astfel încât să fiu auzit și să fiu luat în serios?
  • Care sunt temerile lor și pericolele de care se feresc?
  • Care sunt prejudecățile lor și cum să mă fac înțeles?

... și alte întrebări de genul acesta. Pentru că e foarte important să înțelegi cine sunt viitorii tăi clienți... și să îți formulezi mesajul astfel încât să fie relevant pentru ei.

Cu cât aduni mai multe informații despre potențialii tăi clienți cu atât îți va fi mai clar ce trebuie să făci în continuare. Și îți va fi mai ușor să decizi ce platforme, ce canale și ce metode de promovare și de comunicare să folosești.

Spuneam că audiența pe care vrei să o construiești trebuie să aprecieze soluția produsului tău atât de mult încât vor fi dispuși să plătească pentru ea. 

Și în procesul tău de a genera un feedback cât se poate de real - prin MVP-ul pe care l-ai pregătit deja... poți începe să-ți testezi produsul... prin vânzare la o scară mică - primilor oameni din audiența nou-formată. Pasul asta e foarte important deoarece - aceștia vor fi primii tăi clienți care vor plăti pentru ce ai tu de oferit.

Și de ce vorbesc deja de oameni care să plătească? Pentru că vrei un feedback real și nu doar părerile mascate în politețe ale persoanelor pe care le-ai cadorisit... cu un produs gratuit. 

Gândește-te... în momentul în care un client plătește pentru un produs, are și așteptări - așa e în lumea reală - iar dacă produsul tău nu se va ridica la înălțimea așteptărilor lui - acel client se va asigura că vei alfa... și îți va cere și banii înapoi. Iar tu vei obține un feedback cât se poate de sincer.

Dacă acel client e încântat de produs ... știi că produsul tău are valoare... și tocmai ai obținut dovada că idea ta de afacere și produsul sau serviciul tău are potențial și viitor.

Pasul #6 în antreprenoriat: Construiește platforma

Acum te gândești că în sfârșit a sosit momentul să-ți dai demisia și să-ți upgradezi stillul de viață - că doar stai pe o mină de aur cu dovada în mână.

Nu chiar...

E momentul să-ți construiești o bază. O platformă online... unde să poți transforma vizitatorii și potenilii clienți în ... clienți care plătesc.

Platforma este reședința ta online (un website + rețele de promovare) - dar mai include formarea companiei, forme legale... plan pt contabilitate, cont bancar și o modalitate de a procesa plăți.

E baza ta online... unde potențialii clienți pot învăța mai multe depsre produsul sau serviciul tău... e locul în care se întâmplă tranzacțiile... etc.

Acuma... ca să fiu cât se poate de sincer... și să mă scutesc de puțină treabă - m-am lăsat convins de partea mai relaxată a mea - cum că este o idee extraordinară să îți ofer ție șansa de a face research specific situației tale, pentru a afla toate detaliile și informațiile de care ai nevoie să faci un salt reușit și legal.

Așa că te invit să faci ce face un adevărat antreprenor, un pic de brain-storming și să întocmești o listă cu ce ai nevoie:

  • firmă, acte
  • utilaje, unelte
  • spațiu
  • angajați
  • computer
  • programe, aplicații
  • etc 

Și să le bifezi pe măsură ce le rezolvi. 

Testează-le și asigură-te că toate funcționează optim... Și !?

FĂ SALTUL (care mai degrabă este o tranziție plănuită și calculată)

Pasul #7 în antreprenoriat: Sari

Ești oficial în punctul în care trebuie să faci saltul de la angajat la antreprenor și știi ceva, chiar merită! Ești pe cale să te eliberezi de lanțurile angajării și să faci în sfârșit ceea ce ți-ai dorit întotdeauna să faci. Este un salt de credință și este înfricoșător, dar ești pe cale să experimentezi o mulțime de lucruri minunate și știi ce? Merită din plin.
Creat cu