Network Marketing: Știi ce trebuie să știi? 15 lucruri cu greutate.

Mar 7 / Florin Roman
Network Marketing-ul, sau marketingul în rețea, este una dintre industriile cu cea mai rapidă creștere din lume în prezent.

Este, de asemenea, una dintre cele mai neînțelese. Deși există multe modalități diferite de a construi o afacere de succes în domeniul network marketing, există doar câteva modalități de a garanta eșecul.

Iar cele mai mari greșeli pe care noii distribuitori le fac în network marketing sunt:

  • nu se concentrează pe produsele sau serviciile potrivite printr-o asociere cu o companie de network marketing potrivită lor,
  • nu folosesc strategiile sau instrumentele eficiente în prezent,
  • nu au mentalitatea necesară pentru succes,
  • nu sunt suficient de perseverenți sau dedicați și
  • nu sunt dispuși să investească timp, energie și efort în afacerea lor.


În Network Marketing nu contează cât de mult îți dorești să faci bani... ci contează cât de mult îi poți ajta pe alții să aibă o viață mai bună - la fel ca în orice altă afacere. Și această afirmație nu ar trebui să te surprindă deloc.

      Dar ce înseamnă de fapt network marketing?

      1. Ce este network marketing?

      Înainte de a ne lansa într-un scurt istoric al marketingului în rețea (network marketing), este important să înțelegem ce este.

      Pe scurt, network marketing este un model de distribuție a produselor ce depinde de un grup de persoane numite distribuitori pentru a ajuta o afacere să crească și să vândă produse... în locul unui magazin tradițional. Oamenii reprezintă rețeaua.

      Network marketing poate fi definit ca marketing printre oameni :) 


      Putem împărți network marketing în două categorii majore: vânzarea directă sau pe un singur nivel și marketing multi-nivel sau pe mai multe niveluri. Cele două categorii au evoluat în momente diferite din istorie și oferă beneficii distincte distribuitorului.
      La începuturile vânzărilor directe, vânzătorii și reprezentanții de vânzări câștigau bani în funcție de cât de mult vindeau. Dacă un reprezentant de vânzări vindea produse în valoare de 100 de dolari, câștiga de obicei X la sută din valoare.
      În cadrul unui program de marketing multi nivel (MLM), remunerarea (sau compensarea) se bazează nu numai pe vânzările reale pe care le faci tu. De asemenea, poți câștiga bani în funcție de numărul de persoane pe care le recrutezi pentru a vinde produsele companiei.

      Vezi și acest articol:
      https://imperiulmeu.ro/network-marketing/

      2. Rădăcinile network marketing-ului

      Vânzarea directă (sora mai mare a network marketing-ului) datează de sute de ani sau chiar mai mult. Practic, de când există produse de vândut și bani pentru a cumpăra acele produse, a existat o formă de vânzare directă.

      Un exemplu foarte timpuriu de vânzare directă este cel al vânzătorului călător sau al comerciantului (sau negustorului) ambulant.

      Referiri la vânzători ambulanți sunt făcute în texte foarte vechi. Există, de asemenea, povești despre vânzători ambulanți, sau colportori, care călătoreau prin țară în Anglia, vânzând produse sătenilor.
      În SUA, vânzătorii care călătoreau prin țară pentru a vinde diferite articole erau cunoscuți sub numele de "Yankee Peddlers". Vânzătorii ambulanți yankei sunt comuni în tot secolul al XVIII-lea.

      Deoarece vânzătorii ambulanți yankei veneau adesea din afara satului sau a orașului și pentru că transportau tot ceea ce dețineau (și vindeau) într-o căruță sau un cărucior, aceștia erau uneori considerați suspecți. Normal, nu era de-a lor.

      Au existat cazuri de vânzători ambulanți care vindeau bunuri false sau imitații. De ce?

      Pentru că natura umană este imperfectă. Știu, este greu de crezut.

      Totuși, în general, vânzătorii ambulanți au ajutat la conectarea sătenilor cu bunuri pe care nu le-ar fi putut obține altfel. De asemenea, au ajutat la stimularea economiei locale și au ajutat mai multe industrii, inclusiv cea a staniului și a alamei, să se dezvolte.

      La un moment dat, în secolul al XIX-lea, vânzătorul ambulant a evoluat în vânzător din ușă în ușă, iar vânzarea directă a devenit un proces mai formal. Una dintre primele companii de vânzare directă a fost Southwestern.

      Reverendul James Robinson Graves a înființat Southwestern Publishing în 1855. Inițial, compania a vândut broșuri religioase și alte materiale tipărite, prin poștă. După Războiul Civil, compania a trecut la un model de vânzări directe, din ușă în ușă. Rev. Graves a recrutat tineri pe care i-a pus să meargă din ușă în ușă pentru a vinde Biblii și alte cărți.
      Tinerii care vindeau pentru companie trebuiau să strângă bani pentru a-și plăti studiile universitare. Deși nu mai vinde (doar) materiale religioase (și este de fapt o familie de mai multe afaceri), Southwestern există și astăzi și se comercializează ca fiind cel mai vechi program antreprenorial din America.

      Timp de peste 150 de ani, Southwestern Advantage a ajutat tinerii să își dezvolte abilitățile și caracterul de care au nevoie pentru a-și atinge obiectivele în viață.

      3. Primele companii de network marketing

      La fel ca multe alte industrii, network marketing a trebuit să evolueze (din ceva) și să se adapteze la schimbările din societate, pentru a rămâne relevantă. Southwestern nu a fost singura companie timpurie care a adoptat un model de vânzare directă.

      David H. McConnell, fondatorul a ceea ce avea să devină Avon, și-a început cariera ca agent de vânzări ambulant, vânzând cărți din ușă în ușă.

      Pentru a-și face discursul de vânzare mai atrăgător pentru clienții săi (majoritatea fiind femei), a inclus mostre de parfum. După cum s-a dovedit, parfumul a devenit mult mai popular decât cărțile. 

      În 1886, McConnell a înființat compania California Perfume Co. La acea vreme, a observat că mulți dintre clienții săi erau femei care stăteau acasă, adesea în timp ce soții lor erau plecați pentru perioade lungi de timp.

      McConnell a avut ideea de a recruta aceste femei pentru a vinde pentru compania sa. Albee, care avea 50 de ani la acea vreme, a fost primul reprezentant (sau agent) de vânzări al companiei.

      Compania a ajuns să aibă 10.000 de reprezentanți până în 1902. S-a extins în Canada în 1914 și, în cele din urmă, și-a schimbat numele în Avon în 1928.

      Un alt jucător timpuriu în domeniul vânzării directe a fost California Vitamin Company, care a devenit în cele din urmă Nutrilite, care a fost în cele din urmă cumpărată de Amway.

      Semințele pentru Nutrilite au fost plantate în anii 1920, când Carl Rehnborg se afla în Shanghai în timpul revoluției. În timp ce se afla acolo, își făcea tocănițe cu legume, cuie ruginite și oase pentru a-și îmbunătăți dieta.

      Întors în SUA în anii 1930, Rehnborg s-a apucat de lucru pentru a crea primul supliment de vitamine vândut în această țară. El a început să își vândă vitaminele sub numele de California Vitamin Company pe care apoi a redenumit-o Nutrilite. 

      Până la sfârșitul anilor 1940, Jay Van Andel și Rich DeVos distribuiau, de asemenea, produsele Nutrilite. Cei doi aveau să fondeze Amway în anii 1950. Iar 20 de ani mai târziu, în 1970, Amway a cumpărat Nutrilite.

      4. Evoluția network marketing sau mlm

      Nutrilite este responsabil pentru evoluția și dezvoltarea adevăratului MLM din modelul de vânzări directe.

      În 1945, compania a introdus un aranjament de compensare care permitea reprezentanților să recruteze mai mulți reprezentanți în cadrul companiei.

      Odată ce un reprezentant de vânzări sau un distribuitor Nutrilite avea 25 de clienți care cumpărau de la el, reprezentantul putea să adauge mai mulți distribuitori la echipa sa.

      Reprezentantul inițial continua să câștige un comision pentru propriile vânzări, plus un comision de 3% (la sută) pentru vânzările realizate de către recruți.

      Deși era un concept destul de nou la acea vreme, nu a fost complet unic. Alte industrii, cum ar fi agenții imobiliare și agenții de asigurări, au urmat practici similare, recrutând alte persoane pentru a se alătura echipei lor de vânzări.

      La fel ca în cazul MLM, agenții imobiliari și brokerii de asigurări puteau câștiga 'overrides' și comisioane de la persoanele pe care le recrutau.

      5. De ce este important să cunoști istoria network marketing?

      Pentru a-ți forma o opinie proprie despre orice subiect (nu doar despre network marketing) trebuie să ai la dispoziție câteva informații și cunoștiințe istorice și fapte (nu mituri). Iar fenomenul marketingului în rețea nu este nou sub soare.

      De când e lumea...  oamenii au conviețuit în grupări sociale, triburi sau rețele.
      Marketing înseamnă să faci cunoscut un lucru, sau un produs. Să spui și altora. Să transmiți mai departe o informație.

      Să vinzi.
      .. mașini într-o reprezentanță, mere în piață, sau produse în sufrageria ta... este cât se poate de uman.

      Istoria reflectă natura și nevoile umane... iar istoria poate evidenția progresul sau declinul a aproape orice. Timpul dovedește dacă un lucru (un produs, sau chiar o industrie întreagă) este de o valoare reală pentru societate (sau nu).

      Ei bine... istoria network marketing dovedește fără nici o umbră de îndoială că industria network markeintg reprezintă o valoare pentru societate. Atât pentru partea de afacere cât și pentru partea de consumatori. Și e aici să rămână pentru multă vreme de acum încolo.

      Așa că... dacă ești în căutarea unei oportunități de afacere care să te ajute să îți construiești un imperiu... sau doar un extra venit, atunci network marketing poate fi un mijloc și un vehicol prin care visul tău să se materializeze. Network marketing este o modalitate dovedită de a face bani de acasă, fără costuri mari de pornire și fără riscul pe care îl au alte modele de afaceri.

      Mulți oameni cred că network marketing-ul este o înșelătorie, dar nu este așa.

      Network Marketing este un model de afaceri legitim - a se citi legal, aprobat de autorități legislative și cu acte în regulă la camera comerțului - care există de zeci de ani și este în continuă creștere. Este în progres continuu, pentru că funcționează.

      Din nou... network marketing este un model dovedit care a ajutat milioane de oameni să câștige bani lucrând de acasă. Dacă ești în căutarea unei modalități de a face bani fără o investiție inițială uriașă de timp sau bani, ți-aș sugera (ca la un prieten) să iei în considerare o afacere de tip network marketing. Poți chiar să o începi ca o activitate secundară... un side-hustle.

      network marketing

      #este pentru tine | #nu este pentru tine

      6. Decide dacă network marketing este potrivit și pentru tine

      Mulți oameni cred că marketingul în rețea este o înșelătorie - chiar dacă legislația spune o cu totul altă poveste.

      În realitate, există câteva mii de companii legitime de network marketing. Cu toate acestea, dacă nu ști ce faci, ai putea să îți pierzi timpul și banii.

      Dar întrebă-te...

      Ai dori să câștigi (sau să fii plătit) pe baza eforturilor altora? Sau nu? La urma urmei, aceasta este ideea oricărei afaceri de sub soare, să valorifice eforturile altor persoane. Chestia asta se numește leverage.

      Așadar, dacă dorești să ai propria ta afacere, una dintre cele mai importante decizii pe care le vei lua este aceea de a te alătura sau nu unei afaceri de marketing în rețea.

      Există mulți oameni care au avut succes în network marketing, dar sunt și mai mulți care au eșuat lamentabil.
      Inclusiv eu... de vreo 5 ori... sau cam așa ceva.

      Pentru mulți oameni, gândul de a începe o afacere proprie poate fi copleșitor. Este o decizie importantă și una care poate aduce multă incertitudine.

      Dă-mi voie să fiu sincer cu tine: Dacă te gândești să te alături unei companii de network marketing, este important să înțelegi că, deși condițiile pentru a reuși sunt clare, simple și sunt aceleași pentru toată lumea - nu toată lumea va reuși să câștige banii la care visează.

      7. Network marketing-ul ăsta, chiar funcționează cu adevărat?

      Te-ai întrebat vreodată de ce atât de mulți oameni se implică în marketingul de rețea?
      Răspunsul este simplu: funcționează.

      De fapt, marketingul de rețea a devenit o sursă majoră de venit pentru mulți antreprenori... și nu este singura sursă de venit a lor. Dar undeva în sistemul și strategia lor de a genera bani, afacerea de tip network marketing joacă un rol foarte important. Asta ar trebui să-ți dea cel puțin de gândit.

      Lista DSN Global 100 oferă o perspectivă unică asupra impactului global al industriei în domeniul economic și social. Aceasta oferă o gamă de învățare reciprocă nu numai pentru membrii industriei network marketing, ci și pentru cercetători, investitori și - cel mai important - pentru cei care caută oportunități în cadrul industriei. directsellingnews.com/global-100-lists/

      LISTA GLOBAL 100 A CELOR MAI MARI COMPANII DE VÂNZĂRI DIRECTE/ NETWORK MARKETING DIN LUME, ÎN FUNCȚIE DE VENITURI.
      "Ceea ce funcționează este transmiterea de mesaje personale și relevante către oameni cărora le pasă de ceva remarcabil. Vânzătorii direcți sunt în cea mai bună poziție pentru a face acest lucru." -SETH GODIN

      Lumea network marketing este una profitabilă, care are multe oportunități de oferit (câteva mii). Cu toate acestea, dacă dorești să reușești în acest domeniu, trebuie să înțelegi elementele fundamentale de care este nevoie pentru a avea succes.

      8. De ce eșuează oamenii în network marketing?

      Depinde. Răspunsul scurt? Pentru că majoritatea oamenilor eșuează la aproape orice.

      O afacere de network marketing poate fi o modalitate extraordinară de a face bani. Problema este că majoritatea oamenilor care încearcă să realizeze acest lucru eșuează.

      De ce? Pentru că nu știu ce să facă. Printre altele... nu au planul potrivit sau nu au niciun plan și nu au mentalitatea potrivită.

      Fără îndoială, NM reprezintă o unealtă excelentă de a câștiga bani și de a-ți construi propriul imperiu. Dar poate fi, de asemenea, foarte costisitor. Și nu mă refer doar la bani investiți în afacere, dar poate fi vorba și de timp și energie.

      Decide în dreptul tău dacă îți permiți să faci această investiție.

      Prea mulți oameni intră în network marketing crezând că este ușor să faci bani. Ei cred că trebuie doar să găsești un produs sau un serviciu pe care să îl vinzi la greu (a se înțelege abuziv) și apoi ești gata. Problema cu această abordare este că nu funcționează.

      Construirea unei afaceri de succes în domeniul network marketing necesită multă muncă. Este nevoie de timp și efort și trebuie să fii dispus să lucrezi ore multe și să faci sacrificii considerabile pentru a reuși. Trebuie să fii sincer cu tine însuți.

      Ești dispus să muncești din greu (și smart)? Dacă nu, nici măcar nu te obosi. Dacă da, perfect. Te încurajez să o faci!

      9. Beneficiile pe care network marketing le oferă

      Există mai multe beneficii ale network marketing-ului, inclusiv faptul că poate fi foarte $uper-profitabil. Network marketing te poate pune în postura privilegiată: 

      • de a ajuta oamenii din comunitatea ta, 
      • de a învăța despre diferite produse și servicii superioare,
      • de a cunoaște oameni noi și
      • de a cultiva noi prietenii


      1. Primul avantaj major disponibil oricui este că prin network marketing ai la dispoziție o modalitate ieftină de a obține o experiență valoroasă ca antreprenor. Școala nu te învață cum să fii antreprenor. Știi ce te pregătește cel mai bine pentru a deveni antreprenor?

      Nu, nu este cititul cărților despre antreprenoriat. Este vorba de a fi pe teren. Această experiență practică nu poate fi citită. Iar această experiență hands-on este cel mai bun profesor al tău.

      2. Dezvoltarea personală. Pentru a deveni mai bun în această afacere, trebuie să devii mai bun ca persoană. Activitatea ta în network marketing îți va îmbunătăți abilitățile de comunicare, organizare și marketing.

      În plus, faptul că petreci mai mult timp cu oameni care sunt pozitivi și motivați să își îmbunătățească viața... acea cultură se va răsfrânge și asupra ta.

      3. Crearea unui venit suplimentar față de venitul obținut de la un loc de muncă. Un venit suplimentar de $100 sau $10.000 (de dolari) pe lună poate face diferența între posibilitatea unei proaspete mame de a sta acasă cu copilul și de a nu fi nevoită să se întoarcă la muncă.

      Un venit suplimentar poate oferii unei familii resursele necesare pentru a investi și pentru a face ca banii să lucreze pentru ei (fără să taie din stilul de viață)... sau puterea financiară de a pleca într-o vacanță (fără să trebuiască să strângă cureaua pentru 9 luni pe an)... sau să economisească pentru educația unui copil, sau să-și permită rata la o nouă locuință... și lista poate continua.

      Totul datorită potențialului de câștig financiar pe care modelul de afaceri network marketing îl oferă.

      4. Ești propriul tău șef și îți stabilești propriul program. Network marketing poate fi o modalitate de a face bani în timp ce dormi. Nu există un număr minim de persoane pe care trebuie să le recrutezi (dar, pentru a fi plătit, trebuie să recrutezi câteva persoane). Totuși, ești liber să lucrezi cât de mult sau cât de puțin dorești.

      5. Un alt beneficiu uriaș în network marketing este capacitatea și oportunitatea de a lucra de acasă sau din orice alt loc pe care îl alegi.

      În plus, în calitate de proprietar de afacere în domeniul marketingului de rețea, nu trebuie să:

      • faci naveta la serviciu în fiecare zi
      • plătești angajați
      • se te ocupi de transport
      • depozitezi produse (nu trebuie să ai un stoc de produse)
      • te ocupi de retururi
      • te ocupi de reclamații
      • plătești utilități (electricitate + gaz + multe altele) pentru depozite și birouri etc...

      Poți să te concentrezi în întregime doar pe creșterea afacerii tale network marketing și pe construirea organizației tale.

      10. Dezavantajele din network marketing

      În calitate de distribuitor în network marketing, ești deja conștient că există multă concurență și trebuie să fii dispus să muncești din greu pentru succesul pe care ți-l dorești.

      1. Respingerea este una dintre cele mai de temut experiențe umane. Oamenii îți vor spune nu. Însă respingerea este o parte firească a conducerii unei afaceri.

      În calitate de proprietar de afacere (sau distribuitor independent), te vei confrunta cu respingerea pe mai multe niveluri diferite.

      Uneori, respingerea vine din partea potențialilor clienți, iar alteori vine din partea propriilor tăi oameni. Face parte din meserie să fii capabil să faci față respingerii.

      Oamenii nu vor face ceea ce spun că vor face, nu vor răspunde la telefon, nu vor veni la întâlniri, etc. Nimănui nu-i place respingerea, iar dacă vei lua personal faptul că oamenii te refuză, îți va fi greu.

      2. Descurajarea. Vor exista oameni care îți vor spune "nu funcționează" sau "nu este posibil".

      Și ce dacă? Continuă să mergi mai departe. Nu-i lăsa pe cei care te contrazic să te și oprească. Probabil că sunt invidioși pe tine pentru că ești mai curajoas ca ei... deoarece te-ai angajat într-o călătorie de transformare, cu sopul de a-ți îmbunătăți viața.

      Din nefericire, unele persoane din jurul tău se pot simți amenințate de visele tale. Dacă nu te susțin în ceea ce vrei să faci, ar putea încerca să te țină la pământ. Așadar, s-ar putea să fii nevoit să îți protejezi visele de cei care te descurajează.

      So, don't talk... just walk!

      3. Network marketing nu este o schemă de îmbogățire peste noapte. Contrar credinței populare, aceasta nu este o afacere de îmbogățire rapidă.

      Tot ceea ce se merită să ai în viață, de multe ori durează mai mult decât credem că ar trebui să dureze - probabil pentru că ne credem mai buni decât suntem în realitate? Hey, întreb doar.

      Răbdarea și acțiunea continuă în direcția visului tău îți sunt cele mai bune prietene.
      Ar trebui să te pregătești psihic, să planifici și să îți pui deoparte câțiva ani pentru a dezvolta o organizație sănătoasă - care să genereze un venit rezidual pe termen lung și să fii plătit pentru tot restul vieții organizației tale.

      Realitatea tristă în network marketing este că majoritatea oamenilor renunță în primele 90 de zile atunci când visul de îmbogățire rapidă nu s-a materializat.

      4. Nu este un loc de muncă și nu este plătit ca un loc de muncă. La un loc de muncă, lucrezi timp de o săptămână sau două și ești plătit pentru timpul pe care l-ai dedicat.

      Muncești 2 săptămâni - apoi primești plata pentru acele 2 săptămâni și gata... din nou o iei de la zero.

      Începerea unei afaceri de network marketing necesită mult mai multă muncă pentru a-ți construi echipa, la început.
      La început, lucrezi pentru un salariu venit mai mic decât timpul pe care îl investești.

      Vestea bună este că, odată ce îți construiești rețeaua (pe măsură și în timp ce o construiești), vei putea câștiga venituri reziduale tot mai mari (până la nesfârșit). Iar acest lucru este ca și cum ai primi dividende lună de lună.

      11. Fă-ți un plan pentru afacerea ta de network marketing.

      Este important să reți că există unele capcane asociate cu persoanele care eșuează în marketingul de rețea. Iar una dintre ele este faptul că nu au un plan de afaceri.

      Dacă ai mai încercat network marketing și ai eșuat (așa cum am făcut-o și eu, până când nu am mai eșuat), atunci s-ar putea să te întrebi de ce ai mai încerca.

      Poate că te gândeși să renunți, dar îți este teamă că... dacă renunți, vei pierde banii pe care ai putea să-i câștigi. Și este adevărat. Potențialul este real.

      Problema este că majoritatea distribuitorilor nu iau network marketing sau nu-l tratează ca pe o afacere adevărată. Dar orice afacere, dacă este tratată ca un hobby, nu va funcționa ca o afacere profitabilă. Nu are cum.

      Sugestia mea pentru tine este să vii cu un plan bun despre cum ți-ai putea construi afacerea de marketing în rețea. Gândește-te la persoanele cu care dorești să lucrezi. Stabilește cine va face parte din echipa sau organizația ta. De ce aptitudini ai nevoie? De câte persoane ai nevoie?

      Determină planul de marketing. Stabilește cum vei face ca produsul tău (sau mă rog, al companiei cu care ai parteneriat) să ajungă pe piață. Determină abordarea ta de promovare și de vânzare. Va fi în persoană sau online? Ambele? Chiar mai bine.

      12. Promovează-ți afacerea ta network marketing înțelept.

      Vrei să devii înțelept în domeniul afacerilor, așa... peste noapte? Start with the end in mind.

      Întotdeauna începe cu sfârșitul în minte. 
      Întreabă-te: Cum ar arăta un rezultat final dezirabil?... și mergi în sens invers. Identifică ce trebuie făcut pentru a ajunge la acel rezultat.

      Propune și promovează așa cum ți-ar plăcea să ți se promoveze. Este foarte simplu, însă (spre detrimentul tuturor) majoritatea distribuitorilor o fac greșit.
      Dar tu poți fi unul dintre acei distribuitori amabili și înțelepți. Știi... internetul a schimbat totul. A făcut posibil ca oamenii să afle ceea ce vor să știe și să le fie livrat la ușă în câteva secunde.

      De asemenea, a făcut posibil ca business-urile să ajungă la mii de potențiali clienți, totul din confortul propriei case. Și partea cea mai bună este că internetul a făcut posibil ca oricine să poată construi o afacere.

      13. Cum te diferențiezi în network marketing?

      Sunt foarte multe de spus la capitolul de diferențiere în network marketing, totuși dacă ar fi să menționez un singur lucru, și care este la îndemâna oricui, acesta ar fi următorul...
      FII AUTENTIC!
      Fii tu însuți. Network marketing se bazează pe construirea de relații. Și pentru asta trebuie să fii tu însuți. Nu poți pretinde că ești altcineva (adică poți... dar nu pe termen lung - și nici nu te ajută cu nimic). Trebuie să fii sincer și deschis.

      Fii clar. Trebuie să te asiguri că mesajul (conținutul) tău este clar. Asigură-te că scrii (și vorbești) clar și concis. Cu cât e mai simplu cu atât e mai clar. Și dacă conținutul tău nu e clar... cum e? Îți spun eu - confuz!

      Nu uita să ai fun. În cele din urmă, trebuie să te mai și distrezi. Trebui să te simțiți bine atunci când îți promovezi afacerea. Altfel totul devine un chin. Cine vrea să petreacă timp cu oameni care nu sunt plăcuți?... nici eu, nici tu, nimeni.

      Construiește o comunitate pentru afacerea ta de network marketing

      Cel mai simplu mod de a avea succes în domeniul network marketing este să găsești un lider de la care poți învăța. Iar al doilea este să devii tu însuți liderul cu care toată lumea vrea să lucreze.

      Și prin asta vreau să te provoc astăzi. Dacă ești nou în network marketing, prima întrebare pe care ar trebui să ți-o pui este: "Cine încerc să devin?"

      Deoarece în network marketing, nu există o lipsă de oameni care pretind că sunt lideri...
      Este foarte important să te diferențiezi - să fii într-o categorie favorabilă ție, separat de cealaltă categorie (separat ca grâul de neghină).

      14. Întrebări de calificare pentru network marketing:

      - Ești dispus să înfrunți defăimarea socială (ocazional și doar pentru o perioadă limitată de timp), pentru a-ți construi afacerea care să genereze un venit rezidual?

      - Ești dispus să îți dedici câțiva ani de muncă intensă pentru a-ți construi un imperiu în network marketing? E posibil.

      - Ești dispus să mergi pe un drum mai puțin circulat pentru a construi o afacere pe care copiii tăi să o moștenească și să o dezvolte mai departe?

      - Ești dispus să amâni satisfacția imediată a unor activități cu viziune micuță pentru a culege beneficiile potențialului de câștig pe termen lung pe care îl oferă network marketing-ul?

      Dacă NU ești dispus.. atunci, ai putea la fel de bine să joci la loterie... și să speri că vei câștiga. Cine știe, s-ar putea să câștigi jackpotul. Există o șansă... 

      Șansele să câștigi la Loto (dacă joci o variantă simplă la 6/49) sunt de 1 la 13.983.816, mai exact 0.000007%. Dar hei gândește pozitiv, există totuși o sanșă :)

      Dacă DA... atunci, cea mai bună recomandare pe care ți-o pot face este să invesești în tine și pregătirea ta. Investește în dezvoltarea ta personală. Expune-te la informații valoroase care îți vor îmbunătăți creativitatea și ingeniozitatea atât de necesare pe teren. Învață, aplică și exersează noi abilități.

      Provoacă-te să atingi noi niveluri (sau nivele?) de succes.
      Și permite-mi să profit de această ocazie pentru a-ți reaminti chiar de platforma pe care te afli - [ Imperiul Meu ] - prin care ai la dispoziție cursuri valoroase pentru dezvoltarea ta și a afacerii tale.

      15. Un ultim gând legat de network marketing...

      Cei mai de succes network marketeri și-au construit afacerile folosind strategii și tactici dovedite. Cu toate acestea, există, de asemenea, o mulțime de oameni care au eșuat în construirea unei afaceri de marketing în rețea.

      Există multe motive pentru care oamenii eșuează, dar greșeala comună pe care o fac aproape toți este că nu reușesc să treacă la acțiune.

      Majoritatea distribuitorilor (acum proprietari de afacere) sunt speriați și confuzi și încă așteaptă ca altcineva să le spună ce trebuie să facă. Adică funcționează tot cu mindset-ul de angajat.

      Și încă o chestie... Atunci când construiești o afacere de tip network marketing (sau orice altă afacere), este important să îți amintești că nu vinzi doar niște produse.
      Vinzi stilul de viață pe care îl reprezintă (sau pe care îl promit) produsele. De aceea, este atât de important să te asiguri că vinzi produsele potrivite și că îi convingi pe oameni să cumpere stilul de viață pe care îl promovezi.

      Nu este vorba doar de vânzarea de produse. Este vorba de a vinde o experiență. Dar dacă vinzi produsele potrivite și dacă vinzi stilul de viață potrivit, îți crești șansele de reușită  exponențial (un termen des folosit in industria network marketing).

      Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l mai departe!

      Cursuri pentru tine

      \Learnworlds\Codeneurons\Pages\ZoneRenderers\CourseCards

      Și tu poți fi un împărat!

      Cea mai sigură cale spre abundență este să-ți construiești propriul imperiu!
      Thank you!
      Created with